Privatbolig i Aars

By marts 24, 2020 Projekter

Privatbolig i Aars - Drømmehuset blev til virkelighed

Thorkild Christensen har selv tegnet sit usædvanlige hus, der har intet mindre end 16 hjørner. Da huset skulle opføres, blev det med Henriksen & Madsen som leverandør af alt murer-, jord-, beton- og kloakarbejde. Høj faglighed, gedigent håndværk og gensidig åben kommunikation kendetegnede den byggeproces, der førte til, at Thorkild Christensen fik sit drømmehus.

Da Thorkild Christensen, fhv. brugsuddeler, havde valgt hovedentreprenøren til sit byggeprojekt, havde han et ønske: At murer, jord- og beton- og kloakopgaverne skulle udføres af Murerfirmaet Henriksen & Madsen, som han tidligere havde haft gode erfaringer med. Hovedentreprenøren var åben over for forslaget, såfremt Henriksen & Madsens priser var konkurrencedygtige. Det var de.

Eget design blev realiseret

Thorkild Christensen har selv tegnet sit finurlige hus. En arkitekt har hjulpet ham med at finpudse tegningerne. Huset, der er bygget i en alt andet end minimalistisk stil, har 16 hjørner, flere udhæng, talrige buer og sving. “Håndværkerne fremhævede, at byggeriet var spændende og fagligt udfordrende, fordi designet er så atypisk”, husker Thorkild Christensen. Finn Haugaard, byggeleder hos Henriksen & Madsen, fortæller, at der var flere udfordringer ved byggeriet. “Den overordnede udfordring var at få den store gedigne villa til at se godt ud og at få det hele til at spille sammen. Af tekniske udfordringer kan jeg f.eks. nævne, at vi har bygget hen over nogle skrå vinduer, hvor vinduerne var samlet helt ude på to 45 graders hjørner. Vi gør meget ud af, at håndværket bliver lavet på den rigtige måde”, siger Finn Haugaard.

Godt håndværk og et flot resultat

Thorkild Christensen har nu boet i sit drømmehus i fem måneder, og han er begejstret. “Det hele er perfekt. De få ting som skulle udbedres, efter jeg flyttede ind, var virkelig bagateller. Men også her rykkede Henriksen & Madsen straks ud. Det er et professionelt firma, hvor medarbejderne er til at snakke med og holder, hvad de lover. De virker som nogle mennesker, der elsker deres fag”, siger Thorkild Christensen og fortsætter: “Jeg er ikke selv håndværker, så jeg er nødt til at have tiltro til, at håndværkerne udfører godt håndværk, når jeg benytter mig af et solidt og velrenommeret firma. Og jeg har fået et flot hus, som jeg har fået mange komplimenter for – både hvad angår håndværk og æstetik”, slutter Thorkild Christensen glad.

Byggeprocessen var et teamwork

Når man som Thorkild Christensen står over for at skulle realisere sin drøm i form af et personligt og finurligt hus, er dygtige og pålidelige samarbejdspartnere alfa og omega. “Lige fra starten lagde jeg op til, at byggeprocessen skulle være et samarbejde mellem håndværkerne og jeg. Henriksen & Madsen har været meget fleksible og skrevet e-mails med fine og reelle informationer om, hvad der skulle ske hvornår i processen. Og havde jeg spørgsmål, kom der prompte svar”, fortæller Thorkild Christensen. På samme måde gjorde Thorkild Christensen sit ypperste for at stå til rådighed, når håndværkerne havde spørgsmål. Finn Haugaard fortæller supplerende, at man hos Henriksen & Madsen gør meget ud af den løbende kommunikation: “Vi prioriterer bl.a. e-mail-korrespondance og byggemøder hver 14. dag højt”, siger han.

Fakta om samarbejdet

  • Mere end 3000 timer er brugt på jord-, beton- og murerarbejdet.
  • Huset er bygget på ét plan og strækker sig over 400 m2 (inkl. garage)
  • Huset er grundmuret, mursten i for- og bagmur
  • Huset har 16 hjørner og er udført med støbte søjler i lys marmorbeton

“HENRIKSEN & MADSEN ER ET PROFESSIONELT FIRMA, HVOR MEDARBEJDERNE ER TIL AT SNAKKE MED OG HOLDER, HVAD DE LOVER”

– Thorkild Christensen

Leave a Reply