13. februar 2023

Classic Car house – Håndværk i særklasse

Håndværk i særklasse. I alt er 200.000 mursten gået igennem hænderne på HMCs 15 murerhåndværkere i arbejdet på det smukke projekt i Lyngby. Og vi er stolte af dem alle!

”Både indvendigt og udvendigt bliver mursten et af de bærende elementer i æstetikken og det arkitektoniske design. Vi er meget begejstrerede og imponerede over det flotte og professionelle murerarbejde, der er udført,” udtaler Casper Santin, direktør hos Classic Car House.

Det er et erfarent murersjak, der er med på det højt arkitektoniske og æstetiske projekt på Kongevej i Lyngby. Smukke, gamle bygninger, som tidligere har huset et landbrugsmuseum, er ved at forvandle sig til et elegant bilmuseum, et bilhotel for 300-400 veteranbiler og en bilforretning for klassiske biler. Classic Car House, står færdigt til sommer, og HMC står for blandt andet et murerhåndværk i særklasse på projektets nybyggeri.

Store buede indgangspartier og stik over alle vinduer har krævet nogle gamle og solide håndværksteknikker. Forud for selve opmuringen er der arbejdet med træskabeloner og nøje koordinering af sten og tilskæringer. Bygningerne er opmuret i krydsforbandt, og i buerne er der tilpasset mange sten blandt andet ved at skære dem i kiler, så fugerne står med samme bredde.

”HMCs murere viser virkeligt et ægte stykke håndværk. Der er så mange flotte detaljer, herunder den flotte kurvehank (bue). De fleste, der kommer til byggepladsen, ser buen som det første og komplimenterer den og det flotte arbejde, der ligger bag. Det har været spændende at se processen samt måden stenene blev lagt ud 1:1 på en plade, inden det hele blev muret op. Det kræver detalje og snilde at komme i mål med sådanne specielle ting.

HMC kan roligt være stolte af de dygtige ’drenge’ de har gående – og uden at fornærme nogen, så er det vist meget passende, at det er mænd med god erfaring bag sig,” siger Kamilla Just-Due, projektleder og entreprenør for EK Entreprise A/S, der står for renoveringen.

I alt er 200.000 mursten gået igennem hænderne på HMCs 15 murerhåndværkere i arbejdet på det smukke projekt i Lyngby. Og vi er stolte af dem alle!

Tak for de rosende ord til EK Entreprise og Classic Car House

Bag Classic Car House står bilimportør K.W. Bruun & Co.

Nyheder

Første spadestik for velfærds-byggeri i Tornby

Første spadestik for velfærds-byggeri i Tornby

Hovedentreprise for resortet HimmerLand

Hovedentreprise for resortet HimmerLand

Ny afdelingschef for HMC Sjælland

Ny afdelingschef for HMC Sjælland