1. juni 2023

HMC vinder In situ Prisen 2023 med Nationalpark­center Thy

Dansk Beton uddelte torsdag aften priser til den mest unikke danske betonarkitektur netop nu. Vinderprojekterne imponerer med forståelse for tidens trends og omtanke for fremtidens udfordringer.

HMC vandt i 2020 råhusentreprisen på kloak, beton, elementer og tagarbejde med opførelsen af det arkitektonisk betonprojekt, Nationalparkcenter Thy, hvor særligt potentialet med in situ beton blev udnyttet æstetisk og teknisk.

Jurymedlem, arkitekt Sophus Søbye, Sophus Søbye Arkitekter, udtaler:

– Nationalparkcenter Thy udmærker sig ved at være en smukt tilpasset og velproportioneret bygning, som kiler sig ind i klitlandskabet. Det fine dagslys og de enkle materialer skaber en vellykket arkitektonisk helhed. Bygningen fungerer på bedste vis som trædesten til Thy Nationalpark langs den jyske vestkyst.

Afdelingsleder i HMC, Mathias Madsen ser med prisoverrækkelsen tilbage på projektet, som han var projektleder for:

– I HMC arbejder vi dagligt med beton – så vi vidste, hvad opgaven med opførelsen af Nationalparkcenter Thy ville kræve. Vi søgte i opstartsfasen på at finde den helt rigtige beton til opgaven. Valget af den rigtige beton er yderst vigtigt, og især til dette projekt, hvor mange af væggene er designet skrå med mange udsparinger og forberedt med tekniske installationer. Dertil var det æstetiske udtryk vigtigt i udvælgelsen af betonen, hvor der blev valgt og anvendt en særlig lys beton, der skulle passe godt ind i landskabet med de omkringliggende klitter i sandfarvede nuancer. 

In-situ Prisen uddeles af Fabriksbetonforeningen med støtte fra flere af Fabriksbetonforeningens interessemedlemmer. Prisen blev uddelt ved Betonens Prisfest, der fandt sted torsdag den 1. juni 2023 i Industriens Hus med 120 inviterede gæster fra hele byggeriets værdikæde.

Vinderen af In-situ Prisen modtager 50.000 kr., som deles ligeligt mellem arkitekt og entreprenør. Prisen er sponsoreret af Aalborg Portland samt forskallingsleverandørerne Paschal-Danmark, PERI Danmark og Brunsgaard.

Nyheder

På ski med HMC

På ski med HMC

Praktikant i HMC

Praktikant i HMC

HMC udvider ejerkredsen

HMC udvider ejerkredsen