5. marts 2024

Praktikant i HMC

"Det er nu, de dumme spørgsmål skal stilles." Sådan indleder 27 årige Sebastian Kronborg en kort samtale om, hvordan det egentlig er at være praktikant i HMC.

Jeg har altid vidst, at jeg ville læse til bygningskonstruktør, så da jeg kontaktede HMC, var det timingen med opgaver, som jeg kunne være med i, og en god dialog, der gjorde, at jeg valgte praktikplads her.

Sebastian er på sit 6. semester og har den seneste måned været tilknyttet HMCs projekt Golfbuen i Gatten. En Hovedentreprise med fokus på træmaterialer, æstetik og som altid; en byggeproces, hvor planlægning og koordinering er centralt. For Sebastian er det projektledelsen og koblingen mellem økonomistyring, kommunikation med folk på pladsen og med rådgivere og ingeniører, der motiverer.

Det er fedt at komme ind midt i et projekt som dette, hvor alt er i gang – og jeg skulle selvfølgelig lige finde ud af, hvor langt i projektfasen vi var, og hvem var hvem, men det er gået hurtigt. I denne uge har jeg overtaget den daglige projektledelse og koordinering, og det tror jeg ikke sker mange andre steder som ny praktikant. Der er en stor tillid i HMC – der er plads til at lave fejl og en stor metodefrihed, hvor der ikke kun er én måde at gøre tingene på. Der er plads til at sige til og fra og stille dumme spørgsmål – og det synes jeg er fedt.

Sebastian skal efter afleveringen af Golfbuen videre til en totalentreprise og får i sin praktik arbejdet omkring både kvalitetssikring, kontrakter og jura.

Jeg er meget praktiker, så det er nu, at mange ting giver mening, og jeg kan se, hvorfor vi gør, som vi gør. Jeg har arbejdet meget med træ og har en EUX tømrer bag mig, så et projekt som dette, hvor der overvejende bliver brugt kvalitetsmaterialer i træ, er super spændende.

Nyheder

På ski med HMC

På ski med HMC

HMC udvider ejerkredsen

HMC udvider ejerkredsen

HMC styrker porteføljen af erhvervs- og boksbyggeri

HMC styrker porteføljen af erhvervs- og boksbyggeri