10. oktober 2023

Vi tager den mentale temperatur­måling

I dag er det Danmarks Mentale Sundhedsdag. En dag, der ligger op til at virksomheder og organisationer åbner for samtaler om mental sundhed i arbejdslivet.

I HMC er vi omkring 300 medarbejdere fordelt på byggepladser, på vejene og på kontorer i Jylland og på Sjælland. Det er mange mennesker og fagligheder, der i hverdagen er spredt over hele landet, og som hver især er med til at få os frem i dagligdagen i arbejdet med bygge- anlægsprojekter. Derfor er den enkeltes personlige trivsel og sundhed vigtig og afgørende.

Et sundt arbejdsmiljø handler i vores branche særligt om at eliminere arbejdsskader, forebygge nedslidning og ulykker. Men det handler også om den psykiske og mentale trivsel, som vi i HMC i høj grad tillægger kvaliteten af vores kultur. Den stemning, der er i hverdagen. Måden, vi omgås hinanden på. Vores omgangstone, vores vaner og adfærd generelt.

Derfor giver vi i dag, på Danmarks Mentale Sundhedsdag, ordet til nogle af vores medarbejdere og tager temperaturen på vores egen kultur. Læs med, når de fortæller om, hvordan HMC kulturen spiller ind i deres hverdag.

 

Kulturen i HMC

 

Danmarks Mentale Sundhedsdag
Det er Velliv Foreningen, der står bag Danmarks Mentale Sundhedsdag, der er blevet afholdt siden 2019. Dagen giver virksomheder og organisationer en mulighed for at åbne for samtaler om mental sundhed i arbejdslivet. Det handler om at fjerne tabuet ved dårlig mental sundhed i arbejdslivet, og samtale er det første skridt i den retning.

Danmarks Mentale Sundhedsdag er inspireret af WHO’s World Mental Health Day, der er en årlig mærkedag den 10. oktober. I mange år har FN, WHO (World Health Organization) og WFMH (World Federation for Mental Health) brugt den 10. oktober som en mærkedag for mental sundhed.

https://www.danmarksmentalesundhedsdag.dk/

Nyheder

Ny afdelingschef for HMC Sjælland

Ny afdelingschef for HMC Sjælland

På ski med HMC

På ski med HMC

Praktikant i HMC

Praktikant i HMC